Close

Dag 7 Overliggerdag i Thorsminde

Overliggerdag

Jeg har i nat sovet rigtig godt i læ for vinden og med en god temperatur til soveposen. Jeg blev liggende i posen til ved 10 tiden. I dag er en overliggerdag, vinden er taget til. Jeg har allerede fra i aftes vidst, at jeg skulle have en dag på land, da vejrudsigten ikke så for god ud, så jeg har været indstillet på at skulle slappe af i dag. Bonus er at min krop får mulighed for at restituere, hvilket den havde brug for.

 

Min dag idag er gået med at kigge mig lidt rundt i Thorsminde. Jeg har besøgt Strandingsmuseet St. George, et museum om vestkystens skibsvrag og især om de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, der strandede ud for Thorsminde i 1811, næsten 1400 mennesker omkom. Det er et meget spændende museum som klart kan anbefales hvis man interesserer sig lidt for skibsfart.

 

Personligt udstyr

Jeg er blevet spurgt om, hvilket udstyr jeg bruger under min tur Danmark rundt i Havkajak, og i dag vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg har på af tøj og udstyr, når jeg er på vandet.

 

Under tørdragten:

Inderst har jeg boksershorts lavet i merionuld, og derudover har jeg et par netunderbukser i uld samt en netundertrøje. Det hele er i merionuld. Merionuld er også det produkt, mine sokker er lavet af. Jeg har valgt at have et par tynde sokker på inderst og et par gode tykke sokker uden på. Merionuld er et lækkert materiale som ikke kradser. Det er bakteriehæmmende og lugter ikke. Uld er samtidig rigtigt godt til at transportere fugt væk fra kroppen, hvilket der er behov for, når man ror kajak. Udover netundertøjet bruger jeg en bamsedragt lavet i noget polyester til at tage imod den fugt som netundertøjet transportere væk fra kroppen. Uden på bamsedragten har jeg min tørdragt, som er uden hætte og lommer.

 

Tørdragt og det udstyr jeg har udenpå:

Af tørdragt har jeg Typhoon Multisport Hinge. Den er dejlig let at komme i, da lynlåsen sidder rundt om livet. At lynlåsen sidder rundt livet er både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at den er let at åbne og lukke samt tage af og på af selv. Ulempen er at lynlåsen godt kan gnave, hvis man ikke sætter den rigtigt. Dragten har kun latex manchetter ved håndleddene, som ofte er i vand. I halsen er manchetterne af noget neopren, hvilket jeg finder meget behageligt. Den er orange som let kan ses, og den er med tunnel til at gemme mit spraydeck under.

Jeg har valgt et neopren spraydeck, fordi det er mere holdbart end glideskin.

 

På fødderne har jeg Kokatat Nomad kajakstøvler som er lidt tykkere i sålen end normale kajaksko. Samtidig kan jeg selv vælge, om det skal være et lang eller kort støvleskaft, hvilket er rart for mig.

Ud over håndledsmanchetterne har jeg altid mine YAK Open Palm Mitt, som er en handske med åben håndflade, hvilket gør at jeg kan have den gemt oppe på håndledene under flappen, og hurtigt kan trække dem på hvis der bliver behov for det.

 

Til at beskytte mit hovede har jeg en Kokatat Balaclava (elefanthue) siddende om halsen, hvis jeg så begynder at fryse på hovedet, eller der opstår stor risiko for at ryge i vandet, kan jeg let tage den på. Jeg har samtidig en hjelm på hovedet. Den kan gemmes væk i dagslugen, når der på et tidspunkt bliver tyndet ud i den mad, som jeg har med på turen, og vandet bliver mere roligt, så der ikke er så stor risiko for at slå hovedet som ved strandlandinger på vestkysten.

Henning og Lasse med udstyret

Vesten og udstyret på den

Af redningsvest har jeg valgt en Palm Kaikura. Det er en vest med god pasform samt mange gode lommer, hvilket jeg bruger rigtigt meget på denne tur.

På min venstre skulder har jeg min ODEO Distress Flare siddende fra Daniamant, og uden på den har jeg en PLB siddende. ODEO Distress Flare virker som et “elektrisk nødblus” dvs. uden ild, hvilket jeg synes er rigtigt smart, og vel egentligt også mere sikkert end en pyroteknisk nødraket. PLB’en er en smart lille sender som har indkodet mit MMSI-nr.. I så fald der opstår en nødsituation kan jeg trykke på en knap, hvorved et nødsignal med min GPS-position bliver sendt ud til Cospas Sartsat (Redningstjenesten), som iværksætter en redningsaktion – Nødsignalet sendes vedvarende i 24 timer. Denne er med til at give min familie og mig selv en større tryghed.

 

På mit venstre brystrem har jeg min GPS-navigation. Den bliver primært brugt til at måle den tilbagelagte distance nøjagtigt og dermed tracke min tur. I min venstre lomme har jeg en masse energibar / müslibar (lette/hurtige kulhydrater), hvilket jeg har brug for, når jeg skal yde mit bedste på vandet.

 

På min højre skulder sidder min W4 Alkaline Life Jacket Light som tænder automatisk, hvis jeg ryger i vandet, men jeg kan også tænde den manuelt, hvis jeg skulle komme til at ro i mørke – den er ikke så stor og derfor let at have siddende. På min højre brystrem sidder min VHF-radio, som jeg har taget med for at kunne komme i kontakt med skibe under kryds, eller når jeg passerer havneindløb.

 

I den inderste lomme på maven ligger mit kamera som er stød- og vandtæt. Mellemlommen udenpå har min telefon liggende, og i yderlomme har jeg en plade chokolade. På ryggen sidder min 1,5 liter camelbag (vandpose m. sugerør). Nedenfor min redningsvest sidder mit slæbetov. Det er noget jeg sjældent har brug for, men jeg syntes det er rart at have ved hånden.

 

Dette er min personlige beklædning / udrustning på vandet under Danmark Rundt i Havkajak

 

Tilberedning af min aftensmenu

Imens jeg har rettet dette blogindlæg, har min aftensmad stået og trukket i kogende vand. Maden består af en pakke frysetørret “Wilderness Stew With Rice” som tilberedes i emballagen, hvilken også fungerer som min tallerken. Dejligt at få noget mad, som tilmed er let at tilberede her i teltet.

 

Det Handler Om At Ville Det!

One Comment on “Dag 7 – Overliggerdag i Thorsminde

Bodil Jensen
19. februar 2019 at 23:01

Tak for at du deler dine oplevelser, jeg vil følge dig på hele turen, og ønsker dig held og lykke med dit projekt. Hvis du vælger at tage omkring Samsø, er vi klar til at hjælpe med hvad du evt har brug for, indkøb, overnatning osv.
Bedste hilsner
Bodil Jensen
Samsø Ro-og Kajakklub
51891439

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk