Close

Dag 1 Vidåslusen - Sønderho

Dagens vejr

 

Dagens etape var 49 km

Vinden var på 6-8m/s fra sydvest

Bølgerne var 0- 1,5 m.

Så kom jeg endelig igang med at ro Danmark Rundt i Havkajak. 

Jeg lagde i dag fra land nede ved Vidåslusen vest for Højer, og nu sidder jeg på den sydlige del af Fanø i Sønderho.

Jeg vågnede i morges kl. 05.00, hvorefter morgenmad blev tilberedt på Trangia’en: havregrød med kakao, nødder og mandler. Efter morgenmaden gik jeg igang med at pakke mine ting sammen og tage udstyret på. Mine søde forældre, bror og farmor og farfar var kørt fra Thurø for at sende mig godt afsted. De har og er alle en utrolig stor støtte for mig også ved dette projekt.

Journalisterne kom, og mens jeg blev briefet og interviewet, pakkede jeg teltet sammen og fik styr på mine sager, inden de skulle bæres til vandet.

Jeg har 70 kg udstyr med på denne tur, og det er selvom meget af det er letvægt, men det er jo også en længere tur.

Interviews blev ordnet og jeg fik sagt “vi ses” til min familie, Kæmpe tak fordi I kom.

Selve turen

Vejret startede i dag med at være tåget, og jeg havde vinden lige i snotten den første time til halvanden. Jeg var heldig, at der stadig stod koste til at markere udløbet. De var dog svære at se i tågen, hvilket bøjerne også var. Jeg har aldrig roet i tidevand med masser af strøm før, så bøjerne kom lidt på må og få for mig. Men frem kom jeg og det var en kæmpe forløsning endelig at komme i gang med det projekt, som jeg har forberedt grundigt gennem de seneste 6 måneder.

 

Da jeg ramte Rømø, sejlede jeg ind i en blindgyde pga. lavvande, så jeg roede tilbage og holdte en kort pause på starten af den banke som forhindrede min fremfærd. Jeg spiste hurtigt en bid brød og noget chokolade inden jeg roede videre nordpå. Jeg havde regnet med at skulle se mange sæler i dag, men det blev dog kun til en, som kom ud til mig og gemte sig.

 

Turen gik videre op langs Rømø, hvor jeg fik min første dukkert på turen – men helt sikkert ikke den sidste.

Fra Rømø måtte jeg vest på for at komme uden om nogle banker/øer. Her var bølgehøjden ca. 1,5 m som brækkede. Jeg måtte derfor holde god afstand til kysten. Den indadgående strøm var tiltagende, hvilket hjalp mig til at nå Fanø, inden det blev helt mørkt, men det gjorde også at jeg blev ført med ind til en sandbanke, og jeg måtte gå ca. 500 m med kajakken.

 

Nu sidder jeg i et sommerhus i Sønderho med min mors kollega og hendes familie. De har været så venlige at tilbyde mad, bad og en seng. Kæmpe tak til Jer☺️

Jeg vil nu forberede morgendagens rute, inden jeg skal sove.

 

Fortsat god aften…

 

Det Handler Om At Ville Det!

4 Comments on “Dag 1 Vidåslusen-Sønderho

Morten Vogelius
13. februar 2019 at 22:02

Det er menneskeligt at sejle ⚓️

Rigtig god og sikker tur herfra

Svar
Bent K. Thomsen
14. februar 2019 at 8:01

Hej Lasse
Dejligt at du er kommet igennem 1. etape med tidevandet, som mange ellers bøvler med. Du må have en rigtig god tur fortsat – og pas på dig selv – safety first! Vi glæder os til at følge med.
Hilsen Bent K. Thomsen

Svar
Bjarne dalhøj
14. februar 2019 at 8:15

Bliver spændende at følge dig troede ikke man måtte overnatte og spise på den måde

Svar
Henning Petersen
14. februar 2019 at 23:45

Spændende at føgle dig lasse,god tur Henning holbæk

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk