Close

Dag 12 Hviledag

I dag holder jeg hviledag, men jeg er ikke så god til at sove længe, så jeg vågnede allerede kl. 07:00. Jeg bruger dagen på at slappe af og spise alt det jeg kan klare. Jeg skal sørge for at indtage en masse kalorier for ikke at tabe mig for meget under denne tur, og for at kroppen ikke begynder at nedbryde mine muskler for at skaffe energi.  Ellers bruger jeg dagen på at skrive til Jer her på min blog og hører interessante podcast.

Sidst jeg havde en hviledag, skrev jeg om hvad jeg har på af tøj og udstyr når jeg ror kajak. I dag vil jeg fokusere lidt mere på, hvad jeg har med til lejren.

Telt

Jeg har valgt at tage mit Nordisk Oppland 2 SI telt med på denne tur. Det er et 2-personers letvægts tunneltelt på 2900 gram. Jeg har valgt at optimere teltet ved at sætte en tørrersnor op ude i apsis. Her hænger min tørdragt når jeg ikke har den på. Inde i selve kabinen har jeg sat et trailernet op, som er blevet tilpasset i længde og bredde. Dette net bruger jeg til at tørre min bamsedragt mm. Min lommelygte kan også ligge i nettet og giver et hyggeligt lys om aftenen. Jeg er rigtig glad for teltet, da det er let at slå op og tage ned. Desuden er der god plads til mine ting på denne tur. Når teltdugen bliver våd, som den jo gør hver nat, så er den ikke så længe om at blive tør når teltet slås op igen om eftermiddagen. Når jeg skal pakke teltet ned, starter jeg med at afmontere inderteltet og komme det i en 10 liters drybag som også stænger og pløkker kommer i. Yderteltet har også sin egen 10 liters drybag. Jeg pakker inder og yderteltet hver for sig, for så er det lettere at pakke kajakken igennem de runde dæksluger.

 

Liggeunderlag

Af liggeunderlag har jeg valgt et Therm-a-Rest NeoAir All Season SV Large. Oppustet er underlaget 6,3 cm tyk, og det er langt nok til at mine fødder ikke ligger ud over kanten. Selvom underlaget er str. large, så fylder det sammenfoldet ikke meget. Jeg kan således have det i en 5 liters drybag sammen med lagenposen og en pumpe til at justere hårdheden på underlaget. Vægten er 880 gram og R-værdien er 4,9. Jeg ligger godt på underlaget og det er let at puste op og pakke sammen. Det er bestemt et underlag, jeg vil anbefale indtil videre.

 

Sovepose

Min sovepose er en Mammot Helium Long. Det er en dunsovepose på 1040 gram, som kan være i en 10 liters drybag, når den er pakket sammen. Den har en lang lynlås i venstre side og en kort i højre, hvilket gør det lettere at lægge sig ned i den, og når jeg ligger og skriver dagbog i den om aftenen, så er posen lynet lidt ned i begge sider hvilket er rigtigt rart. På venstre bryst er der en telefonlomme som jeg bruger meget, for at telefonen kan holde en god temperatur. Posens komforttemperatur går ned til -9 for mænd, så den har været rigeligt varm indtil videre på denne tur.

 

Lagenpose

Af lagenpose bruger jeg Frilufts Silk Mummy Liner som er Friluftslands eget mærke. Lagenposen fylder og vejer ikke meget hvorfor jeg også valgte den.

 

God Søndag til dig og din familie.

 

Det Handler Om At Ville Det!

6 Comments on “Dag 12 Hviledag

Berit
24. februar 2019 at 14:19

Hej Lasse.
Det er rigtig dejligt, at følge dig på rejsen.
Spændende læsning, hvor dag.
Nyd din fridag ☀️
Knus knus faster

Svar
Svend Nielsen
24. februar 2019 at 16:59

Hej Lasse . Vi læser om dig hver dag og synes det er rigtig spændene . Du er så sej , snakker du med nogen mennesker ? Det du spiser er det noget du har med i kajakken ? Du må have en god aften og god tur i morgen . Mange hilsner fra Svend og Birgit Varde

Svar
Lasse Boegh
24. februar 2019 at 17:50

Hej Svend og Birgit dejligt at i læser med. Jeg snakker med de mennesker jeg møder på min vej så det sker oftest på land. Maden jeg spiser er noget jeg har har haft med hjemme fra i form af havregryn, nødder, frysetørret mad og müslibar og proteinbars.
God aften

Svar
Britta Underbjerg
24. februar 2019 at 17:56

Nu prøver jeg igen med e-mail. God søndag til dig. Jeg har prøvet havregrød med kanel – smager rigtig godt. Når du kommer hjem fra turen kan du prøve en anden variant. Nemlig havregrød med valnødder – også rigtig godt.
Du har sandelig udstyret i orden. Også det sikkerhedsmæssige. God tur norpå i morgen.
Hjertelig hilsen Britta Underbjerg der begyndte at sejle kajak som 65 årig og det har jeg rigtig meget fornøjelse af.

Svar
Per Astrup
24. februar 2019 at 18:13

Hej Lasse
Dejlig at følge dig , tænker hvordan lader du mob og lommelygte op ?
God tur

Svar
Hans Agersnap
24. februar 2019 at 21:43

Hej
Fedt at følge din færd rundt om Danmark, det er godt gået. Jeg bruger samme slags telt og samme pakke måde, dejligt at man altid har et tørt indetelt. Jeg har altid 2 små harald nyborg persninger 1,2x2m under indeteltet, så det aldrig bliver beskidt.
Forsat god tur vider og glæder mig til flere beretninger fra dig.
Mvh
Hans

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk