Close

Dag 13 Hviledag

Jeg holder igen i dag hviledag, hvilket kroppen er glad for.

Igår blev der spurgt til hvordan jeg får strøm på min telefon, så i dag vil jeg fortælle om min powerbank, samt hvilken elektronik der er med på denne tur.

 

Powerbank

Af powerbank har jeg en Sandberg Survivor Camper Powerbank 42000. Det er en ekstrem powerbank som er fremstillet til outdoorlivet. Den er IP64 certificeret, hvilket vil sige at den er støv og vandtæt, så længe den ikke bliver sænket ned i vandet. Powerbanken har to USB stik så man kan lade kamera og telefon på samme tid. Desuden har den 12V stik, således jeg også kan lade min VHF-radio.

 

Indtil videre er jeg super glad for den, og jeg har endnu ikke prøvet, at den er løbet tør for strøm, selvom jeg har brugt den til mange opladninger og ikke nødvendigvis har genopladet den alle de steder, hvor det har været muligt.

 

  • Powerbanken har hele 42.000mAh
  • Batterceller af typen Li-ion
  • Mange USB-stik så der kan lades flere apparater samtidig
  • Lys både Rød og Hvid  (Rød er godt natlys i teltet)
  • 96W, 12V bil cigarstik
  • Powerbanken vejer ca 1500 gram
  • Kan ikke puttes i lommen

 

Mobiltelefon

Af mobiltelefon har jeg en iPhone 6s som jeg købte lige inden jeg startede turen, da min gamle telefon gik i sort. Jeg ønsker ikke at uddybe telefonen så meget da alle har en mening om mobiltelefoner. Indtil videre har den virket godt for mig på turen.

 

iPad

iPad har jeg med for at kunne skrive disse blogindlæg og for at overføre billeder. Jeg valgte iPad, da jeg havde den i forvejen, den holder godt strøm og kan det som jeg har brug for. Samtidig fylder den mindre end en computer hvilket jeg sætter pris på.

 

Kamera

Af kamera har jeg valgt at investere i et Olympus Though TG 5 og et GoPro.

Olympus Though TG 5 valgte jeg, da jeg fra andre kajakroere ved, at det er et super godt kamera, som kan holde til en del, hvilket der er brug for på sådan en tur. Olympus TG er et kamera, jeg er blevet rigtigt glad for, da det er let at bruge og det passer godt i lommen. Desuden holder batteriet længe.

 

GoPro blev valgt, da jeg ønskede et action kamera som kunne bruges til at tage billeder, hvor jeg også selv var med. Jeg er desværre ikke blevet så gode venner med GoPro, men mon ikke det kommer på et tidspunkt.

 

VHF-radio

Min VHF-radio bruger jeg sjældent. Jeg har den siddende på min vest, og den er tændt men det er ikke et redskab som skal bruges så ofte. VHF’en er vandtæt og har en lang batteritid, så den har kun været i laderen 2 gange indtil videre på denne tur. Da jeg ikke har brugt den udover til at være stand-by på min vest, så har jeg ikke den store holdning til den, og der er derfor nogle andre som er mere kompetente til at svare på spørgsmål omkring VHF’er.

 

GPS

GPS’en jeg har med bruges mest til at tracke min tur og tjekke ETA. Det er en Garmin GPS Map 64s som er vandtæt og kører på AA batterier. Jeg bruger ca 2 stk. pr. dag, men så er den heller ikke i ekspeditionstilstand.

 

Headset

Som headset har jeg valgt et JBL Dive, hvilket er et trådløst headset der er vandtæt og samtidig har den 1 GB lagerplads til musik. Derfor kan jeg benytte det uden at bruge strøm fra telefonen, hvilket er vigtigt ude på vandet.

 

 

Det Handler Om At Ville Det!

5 Comments on “Dag 13 Hviledag

Stig Hansen
25. februar 2019 at 19:09

Hej Lasse
Er dybt imponeret over din beslutning om denne lange tur og er vildt begejstret over alt det du deler med os andre – som indtil videre nøjes med at gå med drømmen om noget lignende.
Tak for alle dine fantastiske informationer.
Ønsker dig al mulig lykke og held med din videre færd.
Mange hilsner Stig

Svar
Jette
25. februar 2019 at 23:27

Laser du din powerbank med solceller?

Svar
Lasse Boegh
26. februar 2019 at 6:35

Hej Jette
Powerbanken bliver ladet op i stikkontakt. Jeg valgte ikke at købe solceller da jeg var i tvivl om vintersolen ville kunne trække dem.

Svar
Jacob Tranegaard
26. februar 2019 at 10:32

Hej Lasse
Tak for dine gode opdateringer på bloggen.
Jeg så i en af dine tidligere opdateringer at du har en PLB på din vest.
Hvilken en har du valgt til dette ?
God tur fremover.
Hilsen Jacob

Svar
Lasse Boegh
26. februar 2019 at 21:53

Hej Jacob
Tak for de søde ord.
Jeg har valgt en rescueME PLB 1 da den ikke fylder så meget.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk