Close

Dag 17 Gl. Skagen / Højen – Frederikshavn

Dagens vejr

 

I dag Gik turen fra Gl. Skage / Højen til Frederikshavn en tur på 48,5 km.
Vinden var 2-8 m/s fra nordøst
Bølger 0-1,25 m fra nordøst
Strøm sydvestgående på 0,25 knob

Min morgen startede stille og roligt med at jeg lavede min havregrød, som jeg spiste sammen med dem som jeg havde lånt et anneks af. Derefter slæbte jeg mine ting til vandet og fik pakket kajakken og tog på vandet, mens værtsparret stod og vinkede på stranden.

 

Tak for jeres gæstfrihed.

Skagens Gren og bølgerne

Turen startede med en modvind på 8 m/s, sådan var det de første 9 km, men jeg kæmpede mig frem til Grenen. Det var en dejlig tur, og der var mange mennesker på stranden. Da jeg kom til Grenen var der bølger fra alle sider som brækkede, så jeg skulle holde tungen lige i munden, men det gik, og det var en utroligt fed oplevelse at ligge i disse bølger. Bølgerne opstår når Vesterhavet og Kattegat mødes og ramler sammen. Det var mega dejligt endelig at runde en af de store milepæle for turen og at komme om på østsiden af Jylland. Jeg kom med et godt jubelbrøl og sagde farvel til Vesterhavet.

13 rodage og 453 km har det taget at nå Skagens Gren.

Søsyg i kajak

Herefter gik turen mod Skagen og jeg fik rygvind men bølgerne var mærkelige og uforudsigelige, hvilket førte til at jeg fik kvalme og blev lettere søsyg. Det har jeg aldrig før prøvet i kajakken, men jeg roede videre i et roligt tempo, og da der var gået 1-2 timer forsvandt søsygen igen. Det var en hård mental kamp at komme igennem for jeg ved ikke noget værre end at have kvalme.

Jeg havde bare lyst til at kaste op men vidste samtidig at så ville min energi blive taget fra mig. Jeg spiste fire stykker rugbrød og nogle müslibar, samt fik drukket godt med vand for at få det bedre. Jeg har fra mine sejltogter til Sverige lært, at man lettere bliver søsyg hvis man har tom mave eller fryser.

Emil med Dronen

Ved 15 tiden blev jeg ringet op af Emil som jeg har skaffet kontakt til for at få taget nogle dronebilleder og film af mig på min tur. Mens han fløj rundt med dronen talte vi om projektet i telefonen. Tak for at du havde tid til at komme forbi og skyde løs.

 

Målet er Frederikshavn

Jeg roede videre og besluttet at jeg skulle nå Frederikshavn. Jeg ringede derfor til formanden for Frederikshavn Kajakklub som var meget venlig og tilbød at jeg kunne sove i klubhuset.

Solen var på vej ned men jeg roede alt hvad jeg kunne for at nå i mål mens der stadig var lidt lys. I havneindløbet kom Carsten fra Frederikshavn Kajakklub roende mig i møde, og fulgte mig det sidste stykke. Tak for følgeskab.

Nu vil jeg tage hjem til Carsten og drikke en kop kaffe inden jeg skal tilbage og sove i klubben.

 

Tusind tak for jeres gæstfrihed i Frederikshavn Kajakklub

 

I ønskes Alle en dejlig fredag aften, og husk…

 

Det Handler Om At Ville Det!

Carsten fra Frederikshavn Kajakklub

One Comment on “Dag 17 Gl. Skagen / Højen-Frederikshavn

Tue Brems Olesen
2. marts 2019 at 9:02

Tillykke med det skarpe hjørne, som Skagens Gren er. Igen, en god distance – god tur videre, det næste stykke af turen byder på nye typer kyst og afveksling fra vesterhavet!

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk