Close

Dag 37 & 38 Fejø - Tårs & Tårs - Ristinge

Dag 37 - Dagens Vejr

 

Her gik turen fra Fejø til Tårs en tur på 32 km

Vinden var fra sydvest på 6-10 m/s 
Bølger op til 0,5 sydvest

Endnu en blæsende dag

Dagen i går var hård, der var modvind og der var meget af den. Men modvinden er jo blevet min følgesvend som jeg må affinde mig med og få gjort til noget positivt.

 

Jeg måtte holde mange pauser i løbet af dagen, både for at spise men også for at give mine muskler lidt ro til næste etape. Jeg havde egentlig besluttet at jeg ville ned til albuen og sove for at lave krydset til Langeland så kort som muligt, men det ville koste for mange kræfter i forhold til hvad gevinsten var. Jeg stoppede derfor i Tårs hvor jeg skyndte mig at pakke ud og få gjort mig sengeklar, så jeg kunne gå til køjs kl. 18.

Dag 38 - Dagens Vejr

 

I dag/nat gik turen fra Tårs til Ristinge, en tur på 43,13 km

Vinden var på 0-4 m/s fra vest
Bølger maks 0,25 m
Strøm sydgående med op til 1,25 knob

Natten på Langelandsbæltet

Jeg havde sat mit vækkeur til kl 00:30 i nat hvor jeg stod op og skyndte mig at gøre mig klar til mit første natkryds. Vejret var stille og jeg var lidt nervøs men på en god måde. Kl 02:05 kom jeg på vandet og satte kursen efter albuen fyrtårn som jeg dog ikke kunne se i tågen. Da jeg var omkring Albuen satte jeg kursen mod vest sydvest. Nu startede den rigtige tur med åbent vand men det var mere eller mindre helt stille. Stille fortsatte det med at være indtil jeg havde roet i ca 2 timer, så begyndte lyden af en motor og lidt efter kom en fisker susende og 10 min efter kom et sydgående fragtskib og passerede mig.


Jeg roede videre og nåede lidt før dybvandsruten i Langelandsbæltet, da et fragtskib som jeg længe havde haft øje på skiftede kurs lige mod mig. Jeg fik lavet stoptag og satte i fuld bak. Skibet passerede mig med ca 50 m. Resten af turen ned til sydspidsen af Langeland brugte jeg tiden med at rette på kursen da tågen fik mig til at dreje mod venstre hvis jeg ikke var opmærksom. Det er sjovt hvad der sker med hjernen når man er i tåge. Jeg følte ofte at jeg sejlede i rundkreds men kunne se på kompasset at kursen var korrekt.

Jeg er nu i Ristinge hvor min far, hans moster og onkel har budt mig velkommen vest for Storebælt.


Der er nu kun et par dage til at jeg ankommer Svendborg. Jeg ankommer til Hotel Christiansminde ved middagstid på søndag den 24/3-2019 hvor i skal være meget velkomne til at komme forbi og sige hej. Det vil også være muligt at købe brunch på hotellet.


Det Handler Om At Ville Det!

Kl. 02.00 lige før afgang fra Tårs / Lolland

Det førnævnte fragtskib

Morgendis

Tåget morgenstund

Langeland kommer til syne

8 Comments on “Dag 37 & 38 Fejø-Tårs & Tårs-Ristinge

Tue Olesen
22. marts 2019 at 16:59

Godt roet – det var hammergodt knækket med det kryds om natten i stille vejr! God tur videre gennem det sy’fynske!

Svar
Lasse Boegh
22. marts 2019 at 21:58

Tak for det Tue. Det var en dejlig tur.

Svar
Kirsten Hjøllund
22. marts 2019 at 17:19

Har jeg overset noget, men hvorfor går turen ikke syd om Lolland og Falster jvf. din røde rute på dit kort. De er vel stadig en del af Danmark
Eller virkelig spændende at følge dig. Godt gået
Mvh Kirsten Hjøllund

Svar
Lasse Boegh
22. marts 2019 at 21:57

Hej Kirsten
Jeg har valgt at gå nord om Lolland/Falster da jeg havde hørt det skulle være en utrolig flot tur. Desværre var jeg ramt af tåge de dage.

Svar
Torben Back Sørensen
22. marts 2019 at 19:12

Meget imponerende, og så et natkryds. Hatten af for det, og selvfølgelig for hele turen. Så dig vist nok da du roede forbi her i Køge for godt en uge siden. Held og lykke på din videre færd.

Svar
Ole Sparrebro - Kajakbiksen
22. marts 2019 at 20:18

Hej Lasse.
Velkommen til Langeland.
Spændende med krydset af Langelandsbæltet; nu skulle resten af turen være problemfri.

Svar
Michael Otto
22. marts 2019 at 21:38

Sådan Lasse ! Det lyder som et ganske spændende kryds i nat, modigt og flot klaret Jeg kommer til Svendborg Sund og møder dig på søndag i min nye Cetus, ses der og fortsat rigtig go tur Hilsen Michael

Svar
Lasse Boegh
22. marts 2019 at 21:59

Hej Michael
Det lyder super godt og jeg vil glæde mig til at se dig og din nye kajak.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk