Close

Dag 4 Skallingen - Nymindegab

Dagens vejr

 

Turen i dag blev på 39,50 km fra Skallingen til Nymindegab 

Vinden var på 6-8 m/s fra sydvest 

Bølgerne 0,5- 2 m fra sydvest.

Jeg sov ikke så godt i nat. Soveposen var varm og jeg har svedt meget, så kl. 00:10 vågnede jeg og troede det var morgenstund, men det viste sig at være månen som skinnende så meget det nærmest var lyst. Jeg smed netundertøjet, faldt i søvn igen og sov til kl. 06:00, hvor jeg kunne gå i gang med at spise og pakke sammen. Teltet var godt sandet til og ligeså tørdragten. Jeg er ikke så god til når sandet sidder klistret til kroppen og er overalt, men det er en del af denne tur, og jeg må vænne mig til det. Kl. 08:00 gik jeg på vandet med den flotteste solopgang over Skallingen.

Afsted gik det. Der var fart på med vinden og strømmen i ryggen. Jeg nåede Blåvandshuk, hvor jeg skulle møde dagens første udfordring, nemlig bølger fra alle sider. Det var virkelig fedt at opleve Blåvandshuk. Når man først starter med at ro igennem Blåvandshuk, så skal man bare holde på, også selvom det virker voldsomt.

Kilometerne gik herefter med at høre lidt musik og ro derudaf. Bølgerne kunne man surfe på, så det hele blev lidt sjovere. I Henne roede jeg nærmere mod land for at vinke til mine bedsteforældre. Spørgsmålet er her om jeg skulle have gjort det, for på vej ud igen blev jeg smidt i vandet i brændingen, og desværre lykkedes mit rul ikke denne gang. Jeg kom dog hurtigt op igen, og nu kom min nyinstallerede fodpumpe mig til gavn, så jeg kunne ro videre igennem brændingen og tømme kajakken imens.

I land

Jeg er nu i land ved Nymindegab og har slået lejr i læ af klitterne. Jeg har været heldig, at min morbror og tante kom og bød mig velkommen i land, så da teltet var slået op, kørte vi en tur ud i deres sommerhus, hvor jeg lige kunne lade lidt udstyr og sige hej til min kusine samt hendes venner. Tak for en hyggelig eftermiddag / aften.

 

Tilbage i lejren ville jeg tænde op i mit Trangia og lave lidt varme i teltet, men den har desværre fået vand eller fugt og kan ikke starte på nuværende tidspunkt. Men jeg må jo bare prøve igen i morgen og huske på, at opbevare den i en drybag (begynderfejl…)

 

Nu håber jeg på at brændingen bliver til at komme ud igennem i morgen tidlig.

 

Det Handler Om At Ville Det!

(og det vil Jeg…)

4 Comments on “Dag 4 Skallingen-Nymindegab

Lars Gram
16. februar 2019 at 20:40

Flot så let du tager og håndterer problemerne 🙂

Svar
Anders miller
16. februar 2019 at 22:32

Super godt gået lyder også som om du tager dig tiden til at nyde din tur,og det er kanon læsning god tur til dig

Svar
Michael Petersen
17. februar 2019 at 14:14

Jeg er vild med dine turbeskrivelser. Tak fordi du lader mig følge med.

Svar
Margit Bujok
17. februar 2019 at 19:31

Læser hver dag hvordan turen er gået. Hyggelig læsning. Pas godt på dig selv.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk