Close

Dag 5 Nymindegab - Søndervig

Dagens vejr

 

Idag gik turen fra Nymindegab til Søndervig, en tur på 36,16 km. Vinden var 6-8 m/s fra SydSydvest.
Bølgerne kom fra sydvest og var 1-1,5m.
Strømmen var nordgående med 0,5 knob. 

Natten i nat var lang. Min søvn blev afbrudt mange gange, fordi mit liggeunderlag tabte luft, men så var det heldigt at jeg havde besluttet mig for først at gå på vandet ca. kl. 10, og dermed kunne sove lidt længere.

Trangia virkede stadig ikke så det blev til havregryn med mandler, nødder og kakaopulver med vand. Lidt tamt når jeg nu havde håbet på havregrød, men det er jo mad og vigtig energi. Efterfølgende pakkede jeg sammen, og kl. 10.40 hoppede i kajakken, satte kursen ud gennem brændingen og nordpå mod Søndervig.

Turen var i dag ukompliceret og det gik derudaf med vinden, bølgerne og strømmen i ryggen. Gennemsnitshastigheden blev i dag hele 7,6 km/t, selvom jeg også har holdt små spisepauser undervejs.

Dagens udsigt har været ud over Nordsøen / Vesterhavet samt sand og klitter så langt øjet rækker. Heldigvis er klitterne her forskellige, så det er lidt mere spændende at iagttage.

Kl. 15.10 surfede jeg nærmest ind på stranden ved Søndervig. Jeg blev mødt af en hel velkomstkomité. Det meste af min familie fra Esbjerg-egnen var taget op for at sige hej og byde mig velkommen i land.

TV Midtvest, samt Lisbet fra Ringkøbing Kajakklub og hendes kæreste Henning var der også for at hente mig.

Jeg nyder aftenen/natten hos dem med mad, bad samt en seng at sove i, inden jeg i morgen drager videre nordpå. Lisbet mødte jeg til Bornholm Rundt i Havkajak i sommers, hvor hun var deltager, og jeg var guide og medarrangør.

 

Tak for hyggeligt logi.

 

Tak til alle som mødte op for at byde mig velkommen i land. Det varmer at mærke jeres støtte.

 

Det Handler Om At Ville Det!

One Comment on “Dag 5 Nymindegab-Søndervig

Henning Petersen
17. februar 2019 at 21:07

God tur lasse er stadig godt vejr lidt endnu pøj pøj v h henning holbæk føgler dig hver aften kikker hvordan det går

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk