Close

2019's første tur på havet Hasle - Hammerhavnen

Der er gået mere end en måned siden, at jeg sidst har været på havet og ro kajak, hvilket ikke er meget, når jeg skal ro Danmark Rundt i Havkajak. I dag tog jeg mig en tiltrængt pause fra alt eksamenslæseriet og roede en dejlig rolig tur, fra Hasle-Hammerhavnen og tilbage igen. Det blev til i alt 23 km, med en vind fra nordvest på 2-4 m/s og små dønninger fra nordvest.
De første 11,5 km var med en smule dønninger og let modvind og en gennemsnitshastighed på ca 7 km/t.
Det var dejligt at ro langs klipperne igen. De ændrer sig i farverne mellem hver gang jeg ror langs dem.

Klipperne mellem Hasle og Vang

Liv på vandet

Man er aldrig helt alene på vandet, når man ror ved Bornholms kyster, slet ikke mellem Hasle og Hammerhavnen.
På turen idag var det især svaner og ænder jeg mødte.
To af de ungesvaner, som endnu ikke havde skiftet de grå fjer ud med de hvide, lod som ingenting, da jeg kom roende, selvom jeg blot var 5 meter fra dem.
Normalt oplever jeg, at svanerne flyver eller svømmer væk, når jeg kommer roende forbi dem. Jeg fik desværre ikke taget billeder af de to ungsvaner, da jeg ikke ønskede at forstyrre freden.

Frokost på Hammerhavnen

Hjemturen

Det var lidt hårdt for mine fingere at holde pause, så de var iskolde, da jeg kom i kajakken efter frokosten. Jeg startede derfor tilbageturen med at have de våde luffer på igen. Samtidig prøvede jeg at få varme i fingrene igen ved at sætte hastigeheden højt mellem 8 og 9 km/t og ved at løsne taget i pagajen. Dette hjalp, efter et par kilometer var varmen i fingrene igen, endda så jeg måtte af med lufferne igen. Jeg kunne nu bedre nyde turen og solnedgangen.

Kajakturen blev afsluttet med en tur i saunaen som blev afbrudt af tre svømmeture i det 5 grader vand. Det har altså været en dejlig søndag og det håber jeg også det har været for dig.

 

Det Handler Om At Ville Det!,

One Comment on “2019’s første tur på havet, fra Hasle – Hammerhavnen

Lykke Bøgh
6. januar 2019 at 21:16

Dejligt og spændene at følge dig Lasse, dejligt du havde en god søndag, det havde vi også. fra farfar og farmor

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kajak-Lasse – Lasse A. Bøgh – Mail: kontakt@kajak-lasse.dk